Kleine Kolenkrant november 2016

Welkom bij deze nieuwe uitgave van de Kleine Kolenkrant. We hebben nog ruim zeven maanden te gaan tot de vierde Cabbagecon en de voorbereidingen zijn in volle gang. Het conventiebestuur houdt regelmatig contact met de VVV van Ankh-Meurbork en het Gilde van Kooplieden om alle puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten.
Eén ding is nu al zeker: het wordt weer een weekend om niet snel te vergeten!

Locatie

De conventie wordt gehouden in Hotel Carlton President in Utrecht (zie ook www.carlton.nl/president). Speciaal voor deelnemers aan Cabbagecon geldt er in het conventieweekend een gereduceerd kamertarief. Het tarief voor een eenpersoonskamer is 80 euro per nacht. voor een tweepersoonskamer is dit 95 euro per nacht. Prijzen zijn inclusief ontbijt, exclusief toeristenbelasting.
Om een kamer te boeken tegen het speciale Cabbagecon-tarief neem je contact op met de afdeling Zaalreserveringen van het hotel en refereren aan Stichting DutchDWcon. Afdeling Zaalreserveringen is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 16.00 uur. Mocht je in het weekend bellen, dan word je vanaf maandag teruggebeld.

Voor wie liever niet in het hotel zelf wil overnachten, zijn er in en rond Utrecht meerdere (goedkopere) alternatieven te vinden. Vanuit het centrum van Utrecht is het conventiehotel gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.
Een lijst van hostels in Utrecht, vind je hier:

http://www.dutch.hostelworld.com/hostels/Utrecht/Nederland . De lijst is ook te vinden op www.dutchdwcon.nl.

Programma

In samenwerking met het Gilde van Kooplieden zijn wij druk doende om een programma samen te stellen dat recht doet aan het kleurrijke en intrigerende karakter van de grootste stad van de Schijf. Vanwege quantumproblemen kunnen wij helaas niet de hele stad naar onze dimensie verplaatsen, maar we kunnen wel een uitgekiende selectie maken om onze bezoekers een voorproefje te geven van het leven in de Grote Wahoenie.
Enkele activiteiten die op het programma staan, zijn:
Inburgeringsexamen: hoe goed ken je Ankh-Meurbork?
Authentiek bargevecht, zoals te zien in de Gelijmde Trom
Workshop postzegels ontwerpen en vervalsen
Kennismaking met de anders-levenden
Introductie in de stadsecologie van Ankh-Meurbork
Voor wie dat wil, is er de mogelijkheid om de Schijfwereld op ontspannende wijze verder te verkennen door middel van diverse bordspellen. Ook is er uiteraard een bar aanwezig waar je in goed gezelschap en onder het genot van een drankje kunt bijkomen van alle indrukken.

Ideeën?

Heb je zelf nog een idee voor een leuke activiteit? Zou je bijvoorbeeld wel eens een workshop willen geven over de typische geuren van Ankh-Meurbork? Of heb je altijd al een keer een proeverij willen houden met de producten van SIEV Snikkel? Of nog iets heel anders? Stuur een mailtje naar info@dutchdwcon.nl, vertel ons wat jouw idee is en wat je nodig hebt om het te realiseren en wie weet krijgt jouw activiteit een plaatsje in ons programma.

Nederlands